Filmul salvării fetiței pe care tatăl a ținut-o sechestrată 28 de ore. Bărbatul a fost reținut și este acuzat de trei infracțiuni

Data actualizării: Data publicării:
masini de politie si salvare la casa unui barbat din chiajna care si-a sechestrat fiica
Fetița de 5 ani sechestrată timp de mai bine de 28 de ore de tatăl ei, în Chiajna, a fost salvată. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Bărbatul din Chiajna care și-a sechestrat copilul de 5 ani în casă după o ceartă cu soția a fost reținut și a petrecut noaptea în arestul central al Poliției Capitalei. Este acuzat de lipsire de libertate, violență în familie și amenințare. Acesta și-a ținut ostatică fiica, timp de 28 de ore.

Atenție, video cu detalii și imagini cu puternic impact emoțional

În timpul sechestrului au fost și momente tensionate, iar forțele de ordine au luat în calcul toate scenariile. Autoritățile au fost în permanență pregătite să intervină în forță. Mascații împânziseră casele din jur, unde erau inclusiv lunetiști pregătiți în orice moment să tragă.     

O situație limită care a mobilizat peste o sută de polițiști, paramedici, psihologi, dar și pe cei mai bine pregătiți luptători. 

Această fotografie a fost făcută la capătul a 29 de ore de negocieri, imediat bărbatul care și-a sechestrat fetița de cinci ani a acceptat să o elibereze pe micuță și să se predea.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române: Minora nu a suferit vătămări corporale și nicio altă persoană, nici bărbatul și nici din forțele care au intervenit la fața locului nu au suferit vătămări corporale.

Criza gestionată de zeci de ofițeri, negociatori și forțele speciale începuse cu o zi înainte, în jurul prânzului. Nu mai puțin de patru apeluri la 112 au anunțat agresiunea, reclamată de soția bărbatului, și apoi sechestrarea fetiței celor doi. După două ore de când și-a luat propriul copil ostatic în casa familiei, bărbatul a transmis imagini live pe o rețea de socializare.

În videoclip se vede cum individul se plimbă agitat, iese din casă pe balcon de mai multe ori, timp în care vorbește cu cea mică. La un moment dat se vede în mijlocul camerei una dintre buteliile pe care amenința că le detonează. După o noaptea tensionată, în care a amenințat de mai multe ori că folosește buteliile, spre dimineață situația a început să se detensioneze.

Alexandru Scurtu, șeful SIAS: A fost un moment la 4 dimineața când probabil sub imperiul oboselii a dat o notă ușor de agresivitate comportamentului, dar și-a revenit în prezența negociatorilor. O notă de agresivitate în sensul verbal, pentru că toată discuția a fost pe un palier de calm, raționalul domină, drept pentru care nu avea de ce să ne facem griji din perspectiva vieții fetei.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române: Dimineață (vineri – n.r.) și pe parcursul zilei, de la bărbat din locuință au fost preluate două butelii de gaz și le-au scos în afara perimetrului.

Unul dintre negociatorii care au reușit să îl convingă pe bărbat să se predea a povestit cum s-a derulat acest caz excepțional de dificil.

Bogdan Căpruci, negociator: Dificultatea acestui caz o constat tocmai că nu a avut nicio cerință, doar să plece poliția. Comunicarea s-a desfășurat direct, față în față, este o componentă pe care noi o utilizăm adesea. Negociatorul a fost afară, el era în interior Am avut periodic dovada că fetița nu este în vreo situație de risc.

Cea mai lungă negociere din istoria Poliției Române s-a încheiat la scurt timp după ce avocata bărbatului a intrat în casă, odată cu un echipaj medical căruia bărbatul a predat-o pe cea mică.

Zanfira Stepanescu, avocat: Eu îl cunosc pe Marin, e o persoană blândă, cu mult bun simț și a înțeles că trebuie să facă asta fiind în avantajul lui și al copilului. Copilul rămâne la bunica și mătușă.

Reporter: A explicat de ce a stat atâta vreme?

Zanfira Stepanescu: Faptul că a văzut un polițist cu pistol, asta l-a făcut să stea în casă.

Bărbatul de 42 de ani care a declanșat această criză mai are un dosar penal, pentru conducere sub influența alcoolului.


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri