Focuri de armă trase de poliţişti pentru oprirea unui autoturism în care au găsit droguri

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Focuri de armă trase de poliţişti pentru oprirea unui autoturism în care au găsit droguri. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a opri un autoturism aflat în trafic, în localitatea Lumina, al cărui şofer nu a oprit la semnalele acestora, după verificarea autovehiculului fiind găsit un pliculeţ cu substanţe halucinogene, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei menţionate, în noaptea de duminică spre luni, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu - Postul de Poliţie Lumina au efectuat semnal regulamentar de oprire şoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Năvodari, din comuna Lumina.

„Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Pentru interceptarea vehiculului, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, executând foc de avertisment în plan vertical şi, ulterior, în direcţia vehiculului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

După aproximativ un kilometru, şoferul a pierdut controlul direcţiei, iar autoturismul a lovit un gard, din acesta coborând mai multe persoane, una dintre acestea, un tânăr de 29 de ani, pasager, fiind imobilizat de poliţişti şi condus apoi la sediul poliţiei.

Din primele verificări efectuate a reieşit că şoferul autoturismului ar fi fost un bărbat, de 29 de ani, care ar avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

„În urma efectuării controlului vehiculului, în autoturism a fost găsit un plic ce conţinea o substanţă susceptibilă a avea efecte psihoactive”, se mai spune în comunicat citat de Agerpres.

În cauză, au fost sesizaţi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, potrivit competenţei.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi a identificării tuturor persoanelor implicate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri