Furtuna a făcut ravagii în judeţul Vaslui. 94 de localităţi au rămas fără curent electric

Data publicării:
stalp-electrica-curent

88 de localităţi din judeţul Vaslui sunt în continuare în beznă, după ce o furtună puternică s-a abătut, aseară, asupra vestului judeţului. Furtuna a afectat locuitorii mai multor comune de pe Valea Racovei.

În total, 94 de localităţi din Vaslui au rămas fără curent electric din cauza unei ploi, dar mai ales a vântului puternic. Trei linii electrice au fost afectate, astfel că mii de familii au rămas în beznă şi fără acces la telefonia fixă, din cauza cablurilor rupte de pe stâlpii doborâţi şi ei de vânt.

De asemenea, în urma furtunii au fost avariate acoperişurile mai multor case, reţele de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi DN 2F Vaslui - Bacău, care a fost blocat aproximativ o jumătate de oră din cauza copacilor căzuţi pe şosea.

Prefectura Vaslui a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, deoarece ultimul bilanţ al pagubelor este devastator. Pierderile materiale provocate de furtună au fost estimate la câteva sute de mii de lei.

Reprezentanţii Prefecturii spun că echipele furnizorului de energie vor remedia avariile la reţelele de electricitate din cele 88 de localităţi în cel mai scurt timp posibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri