Încep repetițiile de ziua națională. În nordul Capitalei circulația va fi blocată

Data publicării:
24112012 20repetitii1dec-35113

Parada militară de anul trecut a scos la defilare avioane, tancuri, transportoare blindate, elicoptere şi alte maşini de luptă. O desfăşurare de forţe care anul acesta a fost pusă sub semnul incertitudinii, din lipsă de bani. În ultima clipă, o suplimentare de buget în valoare de 400 de mii de lei a readus tehnica de luptă în dispozitivul de paradă.

Vom vedea tehnica reprezentând forțele terestre, forțele aeriene - vor fi aeronave de lupta și de transport - forțele navale. Ca o premieră vom vedea pentru prima oară vehiculul blindat pe care îl folosesc militarii în Afganistan. Este vorba despre vehiculele MRAP”, a declarat Constantin Spânu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

MRAP este, de altfel, cea mai nouă maşină de luptă din dotarea Ministerului Apărării, vehicul conceput să reziste atacurilor cu bombe improvizate. Americanii le-au donat 100 de astfel de mașini militarilor români.

Pe lângă tehnica de luptă, pe sub Arcul de triumf vor mai trece 1500 de militari. Veterani din Afganistan şi Irak, trupe de elită ale poliţiei, jandarmeriei, SRI şi SPP vor repeta parada, pentru ca de ziua naţională totul să fie perfect.

Traficul va fi blocat în două zile

Două repetiții generale vor avea loc până pe data de 1 decembrie. Prima începe luni, la ora 11. Circulația va fi blocată, de la ora 5 dimineața, începând de la Piața Presei Libere, până la Piața Victoriei.

Iar traficul va fi închis în zonă şi de 1 decembrie. Poliţia rutieră le recomandă şoferilor să folosească rutele ocolitoare prin Piața Montreal, bulevardul Mărăşti, Piaţa Domenii sau prin Strada Turda.

Pe toată desfășurarea evenimentului șoferii să respecte semnalele și indicațiile polițistilor, iar pietonilor le recomandăm să circule doar prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzator”, a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră.

Organizatorii au început deja să amenajeze decorul pentru ziua naţională: bordurile sunt vopsite, iar în perimetrul pentru spectatori se montează difuzoare.

Meteorologii spun ca de 1 decembie vremea va fi blândă, fără ninsoare. Chiar si asa, mulţi bucureşteni nu sunt siguri dacă vor merge să vadă defilarea.

Pe 1 decembrie 1918, se realiza Unirea cea mare a tuturor românilor, într-un singur stat. Regatul vechi, Transilvania şi Basarabia deveneau astfel România Mare. Unirea a fost plătită cu vieţile a peste 800 de mii de soldaţi români care au pierit în luptă, în primul război mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri