Începe Salonul Auto de la Chicago. Vedetele show-ului: maşinile electrice

Data publicării:
0902 20chicago-48559

Vedetele Salonului Auto de la Chicago se anunţă şi în acest an tot maşinile electrice. Explicaţia este simplă: odată cu creşterea preţului la combustibili, a crescut cererea pentru vehiculele pe bază de curent electric. De altfel, aşa cum explică şi producătorii, pentru o persoană care conduce mai puţin de 160 de kilometri pe zi, o maşină electrică este o maşină perfectă.

Salonul Auto de la Chicago vine şi cu o premieră. Evenimentul va fi gazda conceptului Kia Cross GT, un SUV de mari dimensiuni, concurent serios pentru BMW X5 şi BMW X6. Dornici să îşi demonstreze latura ecologistă, sud-coreenii au montat pe Cross GT un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un propulsor V6 de 3,8 litri pe benzină şi un motor electric.

Surprize au şi cei de la Volkswagen. Este vorba despre Beetle GSR. Noul model va avea un motor de 208 cai putere, care poate fi conectat atât la o transmisie manuală, cât şi la una automată. Beetle GSR va fi produs în doar 3500 de unităţi, la preţul de 30.000 de euro în Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri