INTERACTIV. Au parlamentarii superimunitate odată cu modificarea Codului Penal?

Data publicării:
adriana nedelea crop-4

Foto: Mediafax

Camera Deputaţilor a aprobat ieri o modificare legislativă importantă: prin schimbarea unor articole din Codul Penal, parlamentarii s-au scos din categoria funcţionarilor publici. Au redus, prin aceeaşi decizie din plen, şi pedeapsa pentru conflictul de interese de la cinci la trei ani.

Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate, a explicat în direct la Digi24 că, prin modificările aduse de Camera Deputaților, s-a dat liber la conflict de interese.

„Din punct de vedere a ceea ce înseamnă înseamnă conflictul de interese în materie penală, pentru care ANI a făcut foarte multe sesizări, putem vorbi de o dezincriminare de facto, nu numai pentru membrii Parlamentului. La o analiză mai atentă a textului, modificările se referă și la aleși locali, și la miniștri în funcție”, a spus Horia Georgescu.

Au parlamentarii superimunitate odată cu modificarea Codului Penal?  

Răspundeți la întrebare pe site-ul nostru, la secțiunea DigiVOX, lăsați-vă numărul de telefon și puteți intra în direct la ora 15.00, cu Adriana Nedelea. De asemenea, vă așteptăm comentariile pe site și pe pagina noastră de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri