Irlandezul care a spart clădirea Parlamentului va fi eliberat din arest

Data actualizării: Data publicării:
irlandez-arestat-1
Cetățeanul irlandez care a intrat în Parlament, după ce a spart un geam, va fi eliberat. Foto: Captură video

Irlandezul care a spart clădirea Parlamentului rămâne în libertate. După o noapte în arest și ore întregi de audieri, procurorii au decis că el nu este un pericol public, așa că nu au cerut arestarea lui pentru 30 de zile.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Avocatul cetățeanului irlandez a anunțat că bărbatul va fi cercetat în libertate. Procurorii nu consideră că faptele s-ar putea repeta, că el ar putea să reprezinte un pericol public.

Cu toate acestea, în următoarele ore el va rămâne în arest, pentru că, ieri, anchetatorii au decis să-l rețină pentru 24 de ore. În jurul orei 17:00 va expira această ordonanță de reținere, după care bărbatul venit din Irlanda va ieși din arest și va rămâne în libertate.

Ancetatorii vor continua cercetările în zilele următoare. Vor încerca în primul rând să afle cum a fost posibilă această breșă. Ieri dimineață, în jurul orei 16:00, bărbatul a intrat în curtea Parlamentului fără niciun fel de problemă, a escaladat un zid de aproximativ 2 metri, a spart un geam al instituției și a intrat în clădire. A fost găsit de ofițerii SPP care au anunțat imediat Poliția.

La audieri, bărbatul a spus că a confundat Parlamentul cu hotelul în care era cazat. Surse din Poliție spun că bărbatul era foarte beat, consumase foarte mult alcool și așa s-a produs acest incident.

Nu vor fi foarte multe măsuri care vor fi impuse individului. El poate să se întoarcă în Irlanda.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri