Liderul Grupului Bilderberg s-a întâlnit cu T. Băsescu și a susținut un discurs la BNR

Data publicării:
basescu bilderberg

Liderul Grupului Bilderberg a vrut ca prima întâlnire oficială în România să o aibă cu preşedintele Traian Băsescu. „Este important să ştiţi că preşedintele este foarte respectat în cercurile europene. Este un jucător important şi respectat în Consiliul Europei. A fost acolo de câteva ori. Este pozitiv modul în care promovează reformele”, a subliniat vicontele Etienne Davignon.

Apoi, vicontele s-a întâlnit cu jurnaliştii, cărora le-a vorbit despre importanţa guvernelor şi despre felul în care acestea pot ajuta progresul. Oaspetele nu s-a sfiit să le şi atragă atenţia autorităţilor de la Bucureşti asupra neajunsurilor: „Sunt probleme create de infrastructură, imposibil de ocolit, dacă nu reuşiţi să dezvoltaţi infrastructura”.

Etienne Davignon a discutat despre problemele globale şi la sediul BNR, unde a ţinut un discurs. El a lansat o prognoză optimistă, dar şi un semnal de alarmă pentru România: „Anul viitor cred că va fi sfârşitul recesiunii, chiar şi în tările cu situaţii dificile.Este total anormal ca o ţară ca România să folosească doar 20-25% din fondurile europene disponibile. Sunt sigur că o mare parte din vină o poartă autorităţile române, dar pentru cealaltă parte este vina birocraţiei din Uniune”.

Vicontele este un oaspete frecvent al ţării noastre. În perioada comunistă, Etienne Davignon a vizitat de mai multe ori România şi chiar a jucat tenis cu Ion Ţiriac. Preşedintele grupului Bilderberg nu a mai fost în Bucureşti din 2011, cînd a participat la o conferinţă despre chestiuni globale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri