Mărturii după accidentul de microbuz din Ungaria: „A venit camionul de Bulgaria, ne-a luat pe sus şi ne-a aruncat într-o râpă”

Data publicării:
ungaria-1

Apar primele mărturii după tragedia de vineri din Ungaria, unde un camion bulgăresc a lovit un microbuz din România. Trei oameni au murit şi 18 au fost răniţi. Unul dintre şoferii microbuzului a fost externat şi a ajuns acasă, la Galaţi, unde a povestit despre momentele prin care a trecut.

Între timp, patronul firmei româneşti de transport a angajat un avocat pentru a-l acţiona în judecată pe şoferul bulgar şi compania pentru care acesta lucra.

Marius Pintilie era şoferul de rezervă al microbuzului cu români implicat în accidentul de vineri din Ungaria. Bărbatul efectua pentru prima oară cursa cu destinaţia Milano şi îşi aminteşte că traficul era îngreunat la 20 de kilometri înainte de intrarea în Budapesta.

Colegul meu a încetinit, a pus maşina pe avarii, a oprit la 4,5 metri de maşina din faţă. În următoarele momente a venit camionul de Bulgaria şi ne-a luat pe sus şi ne-a aruncat în afara carosabilului, într-o râpă”, povesteşte Marius Pintilie, care a suferit o rană la cap.

Imediat ce s-a dezmeticit, a acordat primul ajutor pasagerilor. „La care am putut. Care am crezut că sunt mai grave, le-am lăsat acolo, să nu fie probleme cu coloana”, spune şoferul. Apoi au apărut ambulanţele, care i-au dus pe răniţi la spital.

Patronul firmei româneşti de transport a angajat un avocat pentru a-l acţiona în judecată pe şoferul tirului implicat în accident, dar şi pe compania la care acesta lucra.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul vinerea trecută, din Ungaria. 18 victime au ajuns la spital, iar dintre acestea 17 rămân încă internate. Trupurile celor trei persoane decedate vor fi repatriate cel mai probabil miercuri.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri