Meciul România-Ungaria. Incidente între suporteri în Centrul Vechi

Data publicării:
imagini incidente

Altercația a izbucnit de la o agresiune verbală și spiritele s-au încins. Circa 30 de suporteri ungari s-au încăierat cu un grup mai puțin numeros de români.

Incidentul s-a înregistrat la ora 3.45. S-au aruncat și câteva sticle, dar s-a intervenit rapid și conflictul a fost aplanat, a declarat Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliției locale.

Nimeni nu a fost rănit. 

Bătaia a fost surprinsă de camerele supraveghere instalate în Centrul Vechi. În imagini se vede cum mai mulţi suporteri români şi ungari se lovesc cu pumnii şI picioarele. Numai intervenţia rapidă a poliţiştilor a făcut să nu fie răniţi printre scandalagii. Aceştia au fost însă amendaţi.

„Nu cred că vor mai avea loc incidente. Din dispoziția primarului Sorin Oprescu, zona Centrului istoric și zona Național Arena sunt supravegheate de forțe de ordine sporite”, a declarat purtătorul de cuvânt.

3000 de fani ungari vin să îşi susţină echipa la meciul România – Ungaria de vineri seară. România nu a mai pierdut nici un meci în faţa naţionalei Ungariei de mai bine de 30 de ani, iar ungurii sunt decişi să plece victorioşi de la noi din ţară. Pe de altă parte, suporterii au fost avertizaţi de Federaţia Maghiară de Fotbal că orice abatere de la bunul mers al meciului va dăuna grav atât echipei, cât şi galeriei.  

De la Arad, suporterii maghiari au plecat spre Bucureşti, supravegheaţi de Jandarmerie.

Suporterii echipei naţionale a Ungariei au plecat de acasă cu un sfat clar: comportaţi-vă civilizat, altfel echipa şi galeria riscă să fie sancţionate. Este îndemnul Federaţiei Ungare de Fotbal, care a spus răspicat că orice manifestare care încalcă regulile FIFA şi UEFA, fie ea cu conţinut politic, rasist sau care instigă la ură, contravine obiectivelor şi intereselor selecţionatei Ungariei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri