Medicul Șerban Brădișteanu, trimis în judecată pentru favorizarea lui Adrian Năstase

Data publicării:
bradisteanu 20mediafax-37173

Procurorii susțin căBrădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie.

„În continuare, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardio – vasculare în fişa medicală a persoanei condamnate, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că persoana condamnată are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic”, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

De asemenea, inculpatul a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă persoana condamnată poate fi încarcerată.

În acest context, perioadă internării în spital a lui Adrian Năstase a fost prelungită, iar momentul transferului la o unitate de detenție a fost amânat.

Ce spunea raportul IML în cazul tentativei de suicid

Rănile pe care Adrian Năstase și le-a provocat prin împușcare erau superficiale și nu necesitau internare, potrivit concluziilor specialiștilor Institutului Medico-Legal, care au investigat tentativa de suicid a fostului premier. Raportul IML ajuns la jumătatea lunii iulie pe masa procurorilor, confirma, pe de o parte, că Adrian Năstase este cel care a folosit pistolul, iar pe de altă parte punea sub semnul întrebării internarea fostului premier la spitalul de urgență Floreasca.

Medicul Șerban Brădișteanu declara, imediat dupa internarea lui Adrian Năstase: „Exista risc să facă infarct, însă sperăm să stăpânim medicamentos acest lucru, să nu se întâmple acest lucru (...) Are mai multe afecțiuni. Și diabet, și tiroidiene, și hipertensiune, dacă ar fi să vi le numim pe toate, ar fi multe”. Întrebat dacă se poate transforma în ceva critic sau dacă ar putea urma o perioadă critică, Brădișteanu a spus că speră ca, din punct de vedere al „plăgii cervicale”, să fie în regulă.

„Oricând ceva cardiac se poate transforma în ceva critic, însă fiind în terapie intensivă, sperăm să fie bine”, a adăugat atunci medicul Serban Brădișteanu.

Toni Greblă: Medicii au procedat corect

În acest context, Toni Greblă, președintele Comisiei juridice a Senatului, declara că medicii de la Floreasca au procedat corect în cazul lui Adrian Năstase.

Toni Greblă, senator PSD, președintele Comisiei juridice, declara, la Digi24, că medicii care l-au investigat pe Adrian Năstase, „ajuns în circumstanțe la Spitalul Floreasca” au procedat corect. Potrivit lui Toni Greblă, legea penală interzice ca, în perioada de detenție, condamnatului să i se îngreuneze situația din punct de vedere fizic sau psihic, nu trebuie să îi cauzeze suferințe inutile.

„Este numai responsabilitatea medicilor și atât de a stabili dacă poate să fie transportat, transferat, dacă mai rămâne o anumită perioadă în spital, sub supraveghere. „Ne aflăm în fața unui om de o anume vârstă, care a avut și o tentativă de sinucidere suprapusă peste niște boli specifice unei vieți foarte tensionate, consider că medicii au acționat corect”, a declarat senatorul PSD, în direct la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri