Moody's reduce ratingul maxim de ţară al Franţei cu o treaptă

Data publicării:
20121120 20moodysfranta-34359

Moody's anunțase încă din luna februarie că intenţionează să revizuiască ratingul Franţei, însă măsurile adoptate de noul executiv socialist pentru consolidarea economiei nu au convins. Situaţia bugetară a Franței este principalul factor de îngrijorare.

Potrivit Moody's, măsurile de relansare a competitivității sunt insuficiente, iar deficitul bugetar e tot mai mare. De aceea, agenţia a coborât nota cu o gradaţie acordată datoriei suverane a ţării. Franţa pierde astfel preţiosul rating triplu A, cel mai bun posibil, acordat ţărilor cu o economie stabilă şi puternică.

Agenția îşi rezervă dreptul de a reduce din nou calificativul, pe fondul perspectivelor economice negative ale Franţei, pe care săptămânalul The Economist a numit-o recent „bomba cu efect întârziat din inima Europei”.

Cu zece luni în urmă, şi agenţia Standard & Poor's a dat un verdict similar. Dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară, numai Fitch mai menţine în prezent nota maximă pentru Franţa. În urma anunţului de marţi, euro a scăzut cu 0,3 procente în raport cu moneda americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri