Mugur Isărescu: Generația mea se apropie de pensionare, trebuie să facem loc tinerilor, să-i formăm

Data publicării:
Is rescu -Mediafax Foto-Octav Ganea-1

„Generația mea se apropie de pensionare, mă despart și eu de foști colegi, uneori nu neapărat cu lacrimi în ochi, dar oricum cu nostalgia anilor care au trecut. Sunt oameni cu care am plecat la drum în 90, se pensionează rând pe rând, asta este soarta fiecăruia dintre noi și trebuie să facem loc tineretului”, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

La seminarul „Cultura instituţională - element cheie în susţinerea performanţei” organizat de BNR, guvernatorul băncii centrale a mai spus că delăsarea şi lipsa de perseverenţă, des întâlnite „pe malurile Dâmboviţei”, există şi în rândul angajaţilor BNR, arătând că generaţia pe care o reprezintă, aflată în prag de pensionare, trebuie să facă loc tinerilor şi are datoria, „pe ultima sută”, să formeze noii lideri.

„Acţionăm într-un mediu românesc şi mediul ăsta îşi spune cuvântul. Delăsarea apare la noi, indolenţa, una din marile pacoste ale comportamentului în această ţară, lucrul neterminat îl vezi în România pe la toate colţurile. Perseverenţa insuficientă, ca să nu zic altfel. Sunt delicat, de fapt, iarăşi legat de delăsare şi lipsa de perseverenţă, nu este calitatea primordială pe malurile Dâmboviţei. Nu pot să spun că în această instituţie ele nu există. Simt şi eu, fiind conducător, îţi trebuie metode diverse, ba să-i zgudui, ba să-i mai stimulezi, ba să-i mai ironizezi câteodată. Nu există o metodă uşoară de a împinge lucrurile înainte”, a mai spus Mugur Isărescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri