Nicolas Sarkozy a fost audiat 12 ore în dosarul finanţării campaniei din 2007

Data publicării:
nicolas 20sarkozy 20presedintele 20frantei-34837

"Nu a avut loc o inculpare", a insistat avocatul său, Me Thierry Herzog, care se afla alături de clientul său la ieşirea din Palatul de Justiţie. Acesta nu dorit să facă alte comentarii cu privire la circumstanţele audierii.

Statutul de "martor asistat" este un statut intermediar între cel de simplu martor şi cel de inculpat şi va permite avocatului lui Sarkozy să continue să aibă acces la dosar.

Fostul preşedinte francez, sosit de dimineaţă la Palatul de Justiţie din Bordeaux, a fost convocat iniţial cu scopul de a fi inculpat pentru "abuz de încredere" în "dosarul Bettencourt", care poartă numele moştenitoarei gigantului mondial în domeniul produselor cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, în vârstă de 90 de ani, cea mai bogată persoană din Franţa.

Această ipoteză a fost formulată de către fostul contabil al lui Bettencourt, care a declarat poliţiei, în iulie 2010, că omului de încredere al lui Bettencourt, Patrice de Maistre, i s-a cerut, la începutul lui 2007, suma de 150.000 de euro în numerar. La vremea respectivă, el a dat asigurări că vrea să ofere banii lui Eric Woerth, trezorierul campaniei lui Nicolas Sarkozy.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri