Ninsorile au cauzat sute de accidente și derapaje în majoritatea județelor țării

Data publicării:
26032013 20probleme 20iarna-57005

Ninsoarea şi vântul puternic au fost adevărate capcane pentru şoferii care au fost nevoiţi să meargă pe Drumul European 85 care leagă Bucureştiul de Moldova. Crivăţul a bătut cu atâta forţă încât nu se mai zărea nimic la trei metri în faţă.

Şoferii care s-au încumetat să pornească la drum ştiau că se aşteaptă la viscol. Dar nu se aşteptau să nu întâlnească nicio maşină de la deszăpezire.

„Nu aruncă şi ei... Nu am văzut o maşină să arunce măcar un pic de nisip de sare de ceva”, spune un șofer.

În asemenea condiţii, accidentele nu au întârziat să apară. Mai multe maşini s-au răsturnat şi au ajuns în şanț, asta pentru că vântul bate extrem de puternic, şoseaua este acoperită de gheaţă și orice manevră greşită îi poate face pe şoferi să piardă direcţia.

Greu de urcat a fost pentru şoferi şi o pantă de la marginea Galaţiului. Şoferul unui TIR nu a mai reuşit să controleze vehiculul, a derapat şi a lovit un alt camion.

După câteva ore de ninsoare TIR-urile abia inaintează la ieşirea din oraş.

Probleme au fost şi pe drumurile din Dolj. Un şofer bulgar a ajuns cu TIR-ul în şant pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile meteo. Martorii au sunat imediat la 112, iar o macara a scos maşina din râpă. La câteva sute de metri distanţă, un alt camion a derapat şi a intrat într-un utilaj de deszăpezire.

Problemele au început încă de azi-noapte. Aşa cum au anunţat meteorologii, puţin după ora 4 dimineaţa, ninsorile au lovit cu forţă sudul ţării, inclusiv Capitala. Iar pe autostrada București-Piteşti au fost introduse restricţii de circulație.

„Iar am fost luaţi prin surprindere. Se pare că drumarii nu au apărut până la oră asta. Este 4.53. Este dezastru”, spun un șofer.

Din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil şi a ninsorii abundente, limita de viteză de pe autosrada A1 a fost redusă de la 130 de kilometri la oră la 50 de km/h.

Meteorologii spun că ne aşteaptă încă o noapte cu ninsori, dar cel puţin vântul se va domoli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri