O reţea de pedofilie care folosea şi copii români a fost destructurată în Spania

Data publicării:
catuse 20mediafax-37630

Reţeaua avea adresa comercială la Toronto, în Canada, prin intermediul căreia vindea în 94 de ţări înregistrări video filmate în Spania în care apar copii originari din Ucraina, România şi Germania, supuşi unor "abuzuri sexuale grave", a precizat Ministerul spaniol de Interne într-un comunicat.

În afară de cele 28 de persoane arestate, alte zece persoane au fost inculpate în Spania în cadrul acestui caz de "vânzare-cumpărare de pornografie", în care victimele sunt exclusiv băieţi minori, potrivit ministerului.

Afacere de 1,6 milioane de dolari pe an

Prin vânzarea în 94 de ţări de DVD-uri cu înregistrări ale abuzurilor sexuale, reţeaua câştiga până la 1,6 milioane de dolari pe an.

Operaţiunea poliţiei în Spania a avut la bază date furnizate în aprilie de către Interpol şi a fost efectuată printr-o cooperare a Canadei, unde reţeaua este activă încă din 2004, a precizat ministerul.

În Spania, reţeaua avea "clienţi care cheltuiau mii de euro pentru acest tip de înregistrări video", a adăugat poliţia, care a confiscat calculatoare, camere de luat imagini, telefoane mobile, unităţi de stocare de informaţii şi alte suporturi de memorie.

Patru dintre persoanele arestate au fost inculpate pentru participare directă la abuzuri sexuale comise asupra unor minori care, "în cazul în care refuzau să se prostitueze, erau constrânşi prin forţă", se arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri