Percheziții în centre comerciale. Au fost descoperite tone de produse contrafăcute

Data publicării:
contrafacute

Centrele comerciale Flora, Doraly şi Dragonul Roşu au fost perchezitionate în cautarea produselor contrafacute.

Polițistii au luat la verificat toate facturile pentru a vedea dacă, într-adevăr, mărfurile expuse în depozit corespund cu cele trecute în evidențele contabile, dar apoi au luat la verificat și termenele de valabilitatate ale produselor în cauză și spun că atunci când vor descoperi nereguli, marfa va fi confiscată.

În apărarea lor, reprezentanţii centrelor comerciale au declarat că îşi desfăşoară în mod legal activitatea.

Controalele au fost făcute într-un dosar la care se lucrează din 2011, iar la punctele comerciale au descins nu mai putin de 160 de polițiști. În urma raziei, mai multe tone de cosmetice, detergenţi şi cafea au fost confiscate, fiind considerate contrafăcute. Poliţiştii spun că, în această cauză, s-a început deja urmărirea penală împotriva a 34 de persoane.

Verificările se fac în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și astăzi s-a acționat în baza unor autorizații de percheziție emise de instanța de la Tribunalul București”, spune Comisarul Iova Constantin, de la Serviciul de investigare a fraudelor din Poliția Capitalei.

În cazurile de contrafacere descoperite la aceste centre comerciale din Capitală, prejudiciul adus statului se ridică la 3,5 milioane de euro, estimează polițiștii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri