Percheziții la clubul Sportul Studenţesc. Vasile Şiman este suspectat de evaziune în valoare de 1,6 milioane lei

Data publicării:
vasile siman


ACTUALIZARE 13.35. „Nu ne acuză nimeni de nimic. Se face o verificare din partea organelor de anchetă, care sunt îndreptățite să facă acest lucru. Nu există nicio învinuire, nicio trimitere în judecată, se fac cercetări preliminare”, a spus, la rândul său, Vasile Șiman.  

ACTUALIZARE 13.30. „Am demarat aceste cercetări pentru clarifica și lămuri îndeaproape și în amănunt situația plăților, situația datoriile pe care clubul le are față de colaboratorii săi. Există mai multe plângeri formulate de către cei în cauză. Se efectuează cercetări, avem vizate patru persoane, urmând a stabili răspunderea pentru fiecare dintre ele”, a declarat comisarul-șef Alexandru Cătălin Ioniță. Întrebat dacă este vizați și Vasile Șiman, comisarul șef a răspuns: „Este vorba despre o persoană publică, persoană care deține această societate comercială și părțile sociale”.

______________________________________

Poliţia Capitalei a anunţat că se fac verificări economico-financiare la o societate comercială, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârşire de către reprezentanţii firmei a unor infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În fapt, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 - februarie 2013, administratorul şi finanţatorul societăţii comerciale ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei”, a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Surse din Poliţie au declarat că persoana vizată este Vasile Şiman, administratorul şi finanţatorul Sportului Studenţesc.

Poliţia Capitalei a precizat că a fost sesizată de mai mulţi angajaţi ai societăţii „cu privire la posibile inadvertenţe la modalitatea de încheiere şi derulare a contractelor de prestări servicii, la plata remuneraţiei şi a primelor de joc în perioada anilor 2010 - 2012, precum şi la refuzul reprezentanţilor societăţii comerciale de a plăti drepturile salariale aferente lunilor ianuarie - martie 2013”.

Verificările sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Mijlocaşul Viorel Ferfelea declara, în 10 aprilie, că a formulat o plângere penală împotriva finanţatorului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, pe care îl acuza de fals în înscrisuri oficiale.

Jucătorii Sportului Studenţesc au intrat în conflict cu finanţatorul Vasile Şiman din cauza restanţelor salariale pe care clubul le are faţă de ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...