Percheziții la o rețea de avocați falși. Sunt vizate peste 20 de persoane

Data publicării:
perchezitii -Mediafax Foto-Razvan Chirita

Actualizare 12.15. Persoanele vizate de cele 33 de percheziții sunt suspectate că fac parte dintr-un barou paralel şi ar fi intrat în sala de judecată fără să aibă acest drept.

Este vorba despre o fundație înființată în 2005, care și-a trecut în obiectul de activitate și posibilitatea de a oferi consiliere juridică.

Ulterior, fundația a obținut de la OSIM numele de „Barou”, fapt care a creat și mai multă confuzie.

Membrii acestei fundații sunt tineri absolvenți ai facultății de Drept, care nu au reușit să aibă acces în baroul tradițional și care, în baza unei procuri de la notar, puteau să reprezinte clienții în procese.

Anchetatorii s-au sesizat în momentul în care aceste persoane au reprezentat clienți în cauze penale, deși nu aveau acest drept.

Perchezițiile au avut loc la domiciliul unor persoane și la sediille unor birouri profesionale. Sunt vizate 20 de persoane suspectate de asociere în vederea comiterii de înșelăciune și de exercitarea fără drept a profesiei de avocat”, a declarat pentru Digi24 Comisarul şef în cadrul IPJ Suceava, Cristian Papuc.

Persoanele vizate au încheiat mai multe contracte de asistență, prejudiciind mai multe persoane, a precizat Cristian Papuc. Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită după audierea persoanelor păgubite.

La acțiune participă peste 60 de polițiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri