Polițiștii au tras 61 de focuri de armă ca să-l oprească pe șoferul contrabandist din Dorohoi. Bărbatul rănit a fost operat

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta
Tânărul care a fost împușcat de polițiști în timpul unei urmăriri în Dorohoi a fost operat. Medicii i-au scos un rinichi și o bucată din colon. FOTO: Digi24

Tânărul care a fost împușcat de polițiști în timpul unei urmăriri în Dorohoi a fost operat. Medicii i-au scos un rinichi și o bucată din colon. Bărbatul de 25 de ani se afla la volanul unui microbuz și nu a oprit la semnalele agenților care au pornit în urmărire. Agenții au tras 61 de focuri de armă în încercarea de a-l opri. Două gloanțe l-au nimerit pe tânăr. 

Șoferul, un bărbat de 25 de ani din județul Suceava, a fost observat de polițiști pe o stradă din Dorohoi. I-au făcut semn să oprească, inițial s-a conformat, dar în momentul în care agenții s-au apropiat de mașină a pornit motorul și a fugit.

A început apoi o urmărire ca-n filme, cu împușcături pe mai bine de cinci kilometri. Polițiștii au tras 61 de focuri de armă în încercarea a-l opri pe șofer.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani: "Au fost executate mai multe focuri, atât de avertisment, în plan vertical, cât și înspre caroseria și pneurile autoturismului. Iar în urma folosirii armamentului din dotare, tânărul de 25 de ani care se afla la volanul autovehiculului a fost rănit."

Bărbatul a fost preluat de urgență și dus la spital și operat.  

Andreea Stărică, purtător de cuvânt al SAJ Botoșani: "De la locul evenimentului a fost preluată o victima de 25 de ani, conștientă, cooperantă care prezenta două plăgi produse prin împușcare cu o retenție de corp străin, în loja renală dreaptă și la nivelul omoplatului stâng."

Polițiștii au percheziționat mașina și au descoperit și motivul pentru care șoferul a încercat să fugă: făcea contrabandă cu freon.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani: "Au fost identificate 93 de butelii cu agent refrigerant, de proveniență Ucraina, fără documente."

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru contrabandă și vătămare corporală din culpă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri