Ponta: În guvern vor fi şi persoane împotriva cărora s-a declanşat urmărirea penală

Data publicării:
victor 20ponta 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-39207

Întrebat dacă va avea ca miniştri persoane împotriva cărora s-a declanşat un proces de urmărire penală, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, pentru că...vă dau cazul Chiuariu: a plecat din Guvern, aproape şi-a încheiat cariera politică şi din fericire, fiind un om tânăr totuşi, a primit achitare. Cine răspunde pentru asta? Nu mai vorbesc de Atanasiu şi alţii...sau de faimosul caz Mătuşa Tamara, când Adrian Năstase şi-a pierdut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a fost achitat", a spus Ponta, la un post de televiziune.

Premierul vrea întâlniri săptămânale cu opoziţia

Victor Ponta a mai afirmat că intenţionează ca la fiecare început de săptămână să aibă dezbateri cu opoziţia despre activitatea guvernului şi că a avut discuţii în acest sens cu preşedinţii celor două camere, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea.

"Am vorbit cu domnii Zgonea şi Antonescu şi vreau să încercăm - nu ştiu dacă reuşim - să am, ca în Parlamentul britanic, lunea după-amiaza o oră jumăte, două ore, de dezbateri cu opoziţia, după care eventual seara să am o apariţie publică", a spus premierul. Acesta a explicat că în aceste discuţii cu opoziţia ar urma să prezinte măsurile adoptate în plan guvernamental.

Primul ministru a anunţat şi că în cadrul Ministerului Afacerilor Externe va fi creat un post de ministru-delegat pentru comunităţile de români din străinătate şi pentru Republica Moldova. El a arătat că se impune găsirea unei anumite strategii în condiţiile în care alegerile pentru Camera Deputaţilor organizate pentru românii din Italia şi Spania au fost câştigate de PP-DD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri