Pregătiri pe ultima sută de metri pentru 1 Mai. 40.000 de turiști sunt așteptați pe litoral

Data publicării:
plaja mediafax-1

Nici în staţiunile montane nu e linişte. Hotelierii spun că abia mai au câteva locuri libere şi că nu îşi văd capul de treabă. Aproape trei sferturi dintre pensiunile şi hotelurile de pe Valea Prahovei sunt deja ocupate.

În Mamaia, în soarele arzător al prânzului, oamenii munceau de zor pentru ca staţiunea să fie pregatită pentru minivacanţa de 1 Mai. Se refac terasele, spaţiile verzi, marcajele pietonale şi se constuieşte scena din Piaţeta Cazinoului, pe care toată vara vor fi spectacole. Peste 40.000 de turiști sunt aşteptaţi să petreacă pe litoral minivacanţa de 1 Mai. O parte dintre aceştia au venit deja la malul mării.

La terasele deschise deja, clienţii sunt aşteptaţi cu muzică şi meniuri speciale.

Primii turişti au apărut deja, au prins un bronz fin de sfârșit de aprilie și au încercat marea. Însă au fost dezamagiţi de condiţiile pe care le-au gasit: „A fost perla litoralului şi acum Mamaia este.... destul de aiurea. Am fost şi pe faleză la Cazino, totul este întors, totul este spart”, spune un turist.

La munte, hotelierii sunt atenţi la fiecare detaliu, pentru a-i mulţumi pe turişti.

În Sinaia şi Busteni, staţiunile preferate pentru mini-vacanţa de 1 Mai, gradul de ocupare depăşeşte 60%. Proprietarii de hoteluri şi pensiuni aşteaptă cu o treime mai mulţi turişti faţă de anul trecut.

„Pentru minivacanța e 1 mai gradul de ocupare este de peste 60%, atât pentru zilele de 1, 2, 3 mai, cât și pentru pachetul de Paște”, a explicat Ciprian Stanciu, administrator hotel 4 stele Sinaia.

Şi meteorologii vă trimit în vacanţă. La mare, spun ei, vremea va fi perfectă pentru plajă, iar la munte vor fi temperaturi de vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri