Premieră națională: Clujul are un ghid turistic pentru nevăzători

Data publicării:
ghid turistic braille cluj emil boc

 

Sursa foto: facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Tipărirea ghidului, lansat în premieră naţioală, a costat 2.000 de euro şi s-a făcut cu fonduri europene.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că noul ghid arată faptul că autorităţile sunt atente la turiştii care ajung să viziteze oraşul.

„Lansăm în premieră în România primul ghid turistic al oraşului pentru nevăzători realizat de Primăria Cluj-Napoca în cadrul proiectului european La pas prin oraşul comoară. Ghidul a fost tipărit într-un tiraj de 200 de exemplare cu sprijinul profesorilor de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. Dacă va fi cazul vom suplimenta tirajul. Acest ghid arată dimensiunea europeană a oraşului şi grija faţă de toţi turiştii, cărora le sunt puse la dispoziţie material informative de toate genurile. Pentru noi, persoanele nevăzătoare sunt cetăţeni ai oraşului, au aceleaşi drepturi şi merită aprecierea noastră”, a spus Emil Boc, potrivit Mediafax.

Emanuel Boboiu, profesor la Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, a citit din ghid şi a spus că ideea editării acestuia este „foarte bună”.

Ghidul cuprinde informaţii despre istoria municipiului Cluj-Napoca, edificii religioase, statui, palate, muzee, artă şi cultură, dar şi informaţii practice pentru turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri