Premierul Italiei, Mario Monti, intenţionează să demisioneze după aprobarea legii bugetului

Data publicării:
5351960 20afp 20mediafax 20foto 20georges 20gobet 201-37632

Monti "nu consideră posibil să îşi continue mandatul şi şi-a manifestat, ca atare, intenţia de a îşi prezenta demisia", se arată în comunicat, care apare în urma anunţului lui Silvio Berlusconi potrivit căruia va candida în cadrul viitoarelor alegeri legislative, la începutul lui 2013.

Şeful guvernului a discutat timp de peste o oră, sâmbătă seara, cu preşedintele italian.

Monti va verifica cât mai rapid posibil dacă forţe politice care nu înţeleg să îşi asume responsabilitatea "unei crize politice cu consecinţe mai grave, inclusiv la nivel european", sunt pregătite să contribuie la aprobarea legii stabilităţii bugetare într-un termen scurt, se arată în comunicat.

"Imediat după aceea, preşedintele Consiliului va acţiona astfel încât să îşi anunţe în mod oficial demisia irevocabilă şi să i-o înmâneze şefului statului", adaugă preşedinţia în acest text.

Fostul premier Silvio Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, a creat o surpriză sâmbătă, anunţând că intenţionează să candideze din partea formaţiunilor de centru-dreapta în alegerile legislative din 2013, care ar urma să aibă loc în martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri