Prima zăpadă, primele gropi. Materialele antiderapante strică asfaltul

Data publicării:
20121222 20gropi-40112

După numai o săptămână de ninsori în vestul țării, Drumul Naţional 7, principala cale ce leagă Vama Nădlac de București, este plin de gropi. Cu o circulație estimată la 40.000 de mașini zilnic, tronsonul din DN7 aflat în județul Arad a fost plombat an de an, însă el a fost proiectat pentru un trafic de trei ori mai redus. Ultima asfaltare a fost făcută chiar în primăvara acestui an, iar Compania Naţională de Drumuri CNADNR se străduieşte şi acum să astupe gropile.

În Bucureşti, pe unele străzi, gropile s-au transformat în şanţuri. După câteva zile în care circulaţia a fost o probă de curaj şi de îndemânare, unele gropi au fost acoperite cu nisip şi pietriş. Cârpeala nu va ţine însă foarte mult, iar drumul va redeveni un pericol la următoarea cădere de zăpadă.

La Cluj, alt oraş, aceleaşi probleme. Topirea primei zăpezi a adus şi primele probleme în trafic. Gropi se găsesc în tot oraşul, iar nervii şoferilor sunt puşi la grea încercare. „Acolo unde străzile sunt în garanţie, evident, lucrările se fac pe cheltuiala constructorului. Unde nu, avem un departament specializat şi contracte ale primăriei pentru acele reparaţii de urgenţă”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri