Procuror: După izbucnirea incendiului de la "Matei Balș" au explodat două butelii de oxigen

Data actualizării: Data publicării:
imagini cu pavilionul institutului matei bals în care a izbucnit un incendiu se văd pereți innegriti de fum
Incendiul de la Institutul Matei Balș a afectat un pavilion în care se aflau 102 pacienți. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, a declarat că există mai multe ipoteze pe care anchetatorii le iau în considerare pentru cauza incendiului de la Spitalul “Matei Balș” din București. De asemenea, procurorul criminalist Alexandru Anghel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, spune că mâine vor avea loc necropsiile victimelor. Totodată, anchetatorul a spus că două explozii de la butelii de oxigen ar fi avut loc după izbucnirea incendiului.

Comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei: „După evacuarea celor aproximativ 100 de pacienți, am găsit la fața locului 4 cadavre – 3 bărbați și o femeie. Ulterior, un alt pacient a decedat la Spitalul Floreasca București.

Nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu experții INSEMEX și cei de la ISU BIF locul faptei.

Ipotezele cauzei sunt mai multe, dar la acest moment nu se pot dezvălui.

Au fost audiate cinci persoane: personal medical, infirmiere și un instalator. Sunt date de anchetă, nu se pot dezvălui. Inclusiv pacienți ar putea ajunge la audieri, în funcție de date”.

Alexandru Anghel, procurorul criminalist, din cadrul Parchetului Tribunalului București: „Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițerii de poliție de la serviciul Omoruri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele patru cadavre și trimise la INML.

Mâine vor avea loc necropsiile.

Cercetarea la fața locului trebuie să fie foarte minuțioasă și nu se poate termina astăzi. Mâine reluăm tot cu specialiștii de la INSEMEX.

Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului.

Există camere de supraveghere și au fost ridicate imagini. Urmează să fie analizate. În saloane și pe holuri nu există supraveghere video.

A fost ridicat un volum destul de mare de documente.

Dacă e necesar să audiem și conducerea spitalului, o vom audia”.

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. O altă victimă a fost găsită în ulterior în baie, carbonizată.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri