Româna, limba oficială în Republica Moldova. Ce cred Victor Ponta și Crin Antonescu

Data publicării:
antonescu ponta mediafax

Premierul Victor Ponta consideră decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova un semnal pozitiv pentru viitor.

„Decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova este una istorică! O veste foarte bună pentru toţi românii şi un semnal pozitiv pentru viitor”, a scris prim-ministrul pe Facebook.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, și-a exprimat bucuria tot în rețeaua de socializare.

Am primit cu bucurie vestea privind decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, care a hotărât că limba română este limba oficială a statului moldovean”, a scris acesta.

Crin Antonescu a menționat că va susține o conferință de presă la ora 20.00, la Aeroportul Henri Coandă, în care va vorbi și despre acest subiect.

Limba română este limba oficială în Republica Moldova, au decis judecătorii constituţionali. Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis că textul din declarația de independență prevalează textului din Constituție.

Decizia a fost anunțată joi, de către președintele CC, Alexandru Tănase. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri