România, prin ochii turiștilor străini: o țară frumoasă, dar prea puțin promovată

Data publicării:
straini

Yoni Segal şi Oren Nagawkar vin din Israel. Au 28 de ani şi sunt studenţi la Finanţe în Tel Aviv. Este a doua oară când petrec vacanţa de vară la Mamaia. Un sejur de două săptămâni îi costă, pe fiecare, în jur de 2.000 de euro.

„Aveţi cluburi foarte frumoase şi doamnele, evident. Şi este aproape de Israel”, spune Yoni. „Ne place să mergem la cazino, pentru că în ţara noastră nu avem cazinouri. Sunt ilegale”, adaugă Oren.

Luis este din Portugalia şi a ajuns anul acesta pentru prima dată în Mamaia. În România a venit de două ori până acum, însă a vizitat doar Bucureștiul. Pentru că i-a plăcut la noi, a căutat pe internet staţiunile estivale si spune ca este încântat de ce a găsit. „Mâncarea este foarte bună, preţurile sunt OK, pentru că sunt cu mult mai mici decât în Portugalia. Pentru mine este OK”, explică el.

Fetin, din Istanbul, a venit în Mamaia la recomandarea unui prieten. Şi nu-i pare rău. „Toată lumea este foarte relaxată, drăguţă şi toată lumea zâmbeşte, asta e de ajuns”, subliniază el.

Sunt şi turişti care vor să vadă cât mai multe oraşe. Matthew, spre exemplu, este de o săptămână în ţara noastră şi a fost deja la Timişoara şi Sibiu, iar acum îşi doreşte să stea trei zile în Braşov. „Este diferită de orice ţară în care am fost până acum. Clădirile, arhitectura, mâncarea, oamenii sunt foarte drăguţi, de asemenea”, spune turistul din Australia.

Are, însă, o mare problemă. „Am descoperit că e o mare barieră de limbă aici, aşa că poate ar trebui să învăţ eu puţină română. Românii nu vorbesc engleza? Mai puţin decât în alte părţi ale Europei”, adaugă el.

În mod paradoxal, mulţi aleg România tocmai pentru că nu este o ţară promovată. „Am vrut sa mergem într-un loc despre care nu ştiam foarte multe. Cred că de aceea am ales România, cred că este un loc special”, explică o turistă din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri