Rusia a marcat 70 de ani de la bătălia de la Stalingrad. Putin a urmărit parada militară

Data publicării:
0302 20stalin 20grad-47375

O paradă militară a avut loc pe străzile din Volgograd. Prin faţa oficialilor au defilat sute de militari îmbrăcaţi în uniforme sovietice. Preşedintele Vladimir Putin a fost prezent la festivităţi, unde au fost invitaţi foşti generali din armatele aliate - americană şi britanică.

Au primit invitaţie şi câţiva supravieţuitori germani ai bătăliei. Preşedintele Vladimir Putin a depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut din Volgograd.

Autorităţile au decis ca pe durata festivităţilor, oraşul Volgograd să revină temporar la numele din epocă - Stalingrad, iar pe străzi să circule aşa numitele "autobuze ale Victoriei", având pe ele imaginea fostului dictator Iosif Visarionovici Stalin. Seara, în centrul orașului, a avut loc un spectacol de artificii.

La 2 februarie 1943, înfrângerea armatei germane la Stalingrad, după lupte sângeroase care au durat şase luni, a pecetluit soarta războiului şi capitularea Germaniei naziste. Ruşii consideră victoria de acum 70 de ani drept unul dintre cele mai glorioase momente din istoria lor recentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri