SĂNĂTATE. Cauzele infertilității la bărbați

Data publicării:
13112012 20infertilitate 20barbati-33192

Infertilitatea masculină este cauza principală a circa 20% din cazurile de infertilitate. Infertilitatea bărbatului are de-a face, în primul rând, cu cantitatea și calitatea spermatozoizilor pe care bărbatul îi produce.

În general, sperma trebuie să conțină cel puțin 20 milioane de spermatozoizi per ejaculat, și cel puțin 50% dintre aceștia trebuie să aibă motilitate normală, pentru ca sarcina să aibă șanse să se producă. Sub 10 milioane de spermatozoizi e o cauză sigură de infertilitate, dar pentru rezultate optime, 40 de milioane și mai mult este de dorit.

Varicocelul este o cauză frecventă și se referă la formarea de vene varicoase în scrot. Se crede că aceste varice stânjenesc mecanismul de răcire al testiculelor, ceea ce duce la scăderea numărului și mobilității spermatozoizilor.

Câțiva dintre factorii care pot cauza infertilitate

- stresul emoțional prelungit (și stresul asociat infertilității);

- fumatul și consumul de alcool sau alte droguri;

- deficiența de zinc, seleniu, acid folic, vitamina C pot fi factori contributori la ambele sexe;

- alte cauze mai rare sunt deficitul de hormon testosteron, anumite malformații congenitale (de exemplu insuficienta coborâre a testiculelor din cavitatea abdominala în scrot), boli cronice ca diabetul, obezitatea, expunerea frecventă a testiculelor la temperaturi crescute (băi fierbinți, saune).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri