SĂPTĂMÂNA SUB LUPĂ. Șapte zile grele pentru Trășculescu și greii fotbalului

Data publicării:
17 2011otulescuinvitati1-33961

Deputatul Alin Trăşculescu a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, săptămâna trecută. El ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru obținerea unor contracte în Vrancea în domeniul achizițiilor publice.

Potrivit procurorilor, complicele lui Alin Trășculescu a primit de la denunțător 50.000 de lei pentru ca acesta să intervină inclusiv la Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale. Alin Trășculescu este cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani. Alături de deputatul PDL este cercetat și omul de afaceri Marian Calotă.

Alin Trăşculescu a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, luni, la ora 5.40, la expirarea ordonanţei de reţinere emise de procurori pe numele său.

În schimb, omul de afaceri Marian Calotă, acuzat că l-a ajutat pe parlamentar, a rămas arestat. Judecătorii instanţei supreme au emis, la cererea DNA, un mandat de arestare preventivă pe numele său.

În ceea ce-l privește pe Trășculescu, procurorii DNA au cerut arestarea lui preventivă și au înaintat Ministerului Justiției solicitarea de ridicare a imunității parlamenarului. Solicitarea a ajuns la Camera Deputaților.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, în urmă cu o zi, cererea de arestare lui Alin Trăşculescu cu zece voturi „pentru” şi doar unul împotrivă.

Tot în această săptămână au apărut și interceptările cu Alin Trăşculescu din referatul DNA.

Polițiști în scandaluri

Şeful mascaţilor din Constanţa a apărut gol în fotografii făcute alături de câţiva colegi.

Emanoil Moraru, şeful DIAS Constanţa, a declarat că erau glume făcute, în urmă cu doi ani, la duș, după terminarea antrenamentelor.

„Aveam încredere în ei, oamenii care deconspiră ar fi stare să trădeze și munca de poliție. Și orice psiholog de calitate v-ar spune acelasi lucru”, a adăugat Moraru. În replică, poliția a comunicat că dispus verificări pentru a stabili contextul realizării fotografiilor şi veridicitatea lor.

Într-un alt caz, doi agenţi de poliţie au fost trimiși în judecată pentru reținerea ilegală şi uciderea unui suspect, pe care l-ar fi lovit cu pumnii și cu picioarele pentru a recunoaşte un furt. Bărbatul a murit iar procurorii spun că totul s-a întâmplat în sediul unei secţii de poliţie din județul Gorj.

Un alt agent de poliție, angajat al Arestului Central din Capitală, fără să-i pese de faptul că se afla la poarta locului de muncă, și-a vărsat nervii pe soția care-l acuza de infidelitate.

Într-un alt caz, un poliţist de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 6 este acuzat că ar fi mână-n mână cu o reţea de fraude cu carduri bancare. La ancheta în acest caz au colaborat procurorii DIICOT, autorităţile germane şi cele italiene. Procurorii spun că polițistul a pus la dispoziţia grupării datele de stare civilă aparţinând unui număr de 55 de cetăţeni români, obţinute prin interogarea bazei de date informatice privind evidenţa persoanelor.

Fabrică de diplome universitare nerecunoscute

Instituția funcţionează în București de peste 20 de ani. Nimeni nu s-a deranjat până acum să o oprească. Este vorba despre un SRL, autointitulat universitate, care recrutează studenți, cu promisiunea unei diplome valabile, obținute contra-cost. Surpriză, însă: actul de absolvire nu este recunoscut, susţin studenţii care au încercat să se angajeze. Managerul acestui SRL universitar susține că o sentință judecătorească din 1991 îi dă dreptul să funcționeze. Se încăpățînează să-l contrazică legea educației, în vigoare din 1993.

Ani de închisoare pentru greii fotbalului în Dosarul transferurilor

Acţionari de cluburi, preşedinţi sau impresari au primit, luni, pedepse care ajung în total la aproape 40 de ani. Cu toţii sunt acuzaţi că au înşelat statul şi cluburile de fotbal, când au transferat jucători în străinătate.

Fratele sau, Victor Becali, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă şi pentru fostul actionar dinamovist Cristi Borcea. Acţionarul rapidist George Copos a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Pe Mihai Stoica, magistraţii au decis să-l condamne la 4 ani, pentru fapte comise in calitate de director al clubului Otelul galati. Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gheorghe Neţoiu au primit fiecare, 3 ani de închisoare cu suspendare.

Miercuri, au fost luate la control şi cluburile Universitate Cluj si Petrolul Ploiești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Celine Dion, într-o imagine rară alături de gemenii ei, la concertul The Rolling Stones. Nelson și Eddy au 13...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Coldplay aduce sustenabilitatea la Bucuresti. Fanii vor genera energie prin dans