Schengen. România nu va cere să se pună pe ordinea de zi la JAI subiectul aderării

Data publicării:
04032013 20scheng-52753

„Trebuie să înțelegem că există multe alte lucruri importante pentru România. Când va putea fi luată decizia, va fi foarte bine și o vom saluta, dar până atunci trebuie să ne concentrăm pe alte obiective, la fel de importante. Sunt două probleme importante: imigrația și romii”, a spus Victor Ponta.

Ponta a dezvăluit și o parte a strategiei la JAI din 7 martie, prin care România vrea să evite acordarea unui vot din partea JAI, inclusiv un veto al Germaniei.

"Reprezentantul nostru la JAI nu va cere punerea pe ordinea de zi a subiectului. Dacă va fi pe ordinea de azi și se va da un vot, ministrul nostru de Interne va face o informare, iar dacă Germania își va exercita dreptul de veto, vor fi cerute argumente din partea acesteia", a spus premierul.

„Cât este aderarea la Schengen de prioritară, despre asta putem să discutăm, din punctul nostru de vederenu a fost niciodată prima prioritate a României, dar rămâne un obiectiv. De ce nu ne-am pune problema că poate ministrul german s-a pripit?”, a declarat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri