Șoferii ar putea rămâne fără permis dacă nu își plătesc amenzile

Data publicării:
2202permis-51051

Cele mai importante modificări se referă la înmatricularea mașinilor în străinătate. Ministerul de Interne propune ca „Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului”.

În acest moment, în România, cu o maşină înmatriculată în altă ţară se poate circula 90 de zile. Potrivit noilor modificări, polițiștii vor putea solicita inclusiv actul de vânzare-cumpărare al unui astfel de autoturism. Inițiativa vine după ce s-a ajuns la concluzia că este greu de tras la răspundere un conducător auto implicat într-un accident, posesor al unei mașini cu numere străine.

O altă prevedere importantă propusă în acest proiect de lege este ca șoferii să-și piardă permisul de conducere daca nu își plătesc la timp amenzile de circulație.

În prezent, legea spune că un șofer își poate achita amenda în cursul anului în care este amendat. Doar că multe dintre contravenții nu sunt plătite. Propunerile de modificare ale Codului Rutier vor fi dezbătute public în zilele de urmează şi ar putea fi implementate anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri