Sora fotoreporterului arestat în Mexic: „Avocații au spus că nu-mi promit nimic”

Data publicării:
0512fotoreporter-36964

El urmează să fie audiat din nou mâine, când se va stabili dacă va mai rămâne în închisoare. Amnesty International urmăreşte cazul şi a cerut o anchetă privind folosirea excesivă a forţei împotriva manifestanţilor şi jurnaliştilor.

Fotoreporterul Mircea Topoleanu a fost reţinut de poliţie sâmbătă, după demonstraţiile din timpul învestiturii preşedintelui Enrique Pena Nietodin. El a fost acuzat iniţial, că a participat la violenţe. Sora lui susţine că a fost tratat rău după arestare. Dar, după ce cazul său a ajuns în presă, atitudinea autorităţilor s-a schimbat.

În dimineaţa asta a dat cea de a doua declaraţie în faţa judecătorului cu avocaţii particulari care l-au apărat, a fost şi cineva din partea ambasadei şi un traducător autorizat. Avem un e-mail între el şi un prieten în care spune că habar nu are ce se întâmplă şi face poze pentru o revistă. Și directorul acestei reviste va fi mâine acolo ca martor. Suntem optimişti, însă avocaţii îmi spun să nu mă entuziasmez pentru că niciodată nu se ştie şi că nu-mi promit nimic”, a declarat pentru Digi24 Ana Ciocănescu, sora fotoreporterului.

Avocaţii vor prezenta, la viitoarea audiere, mărturiile care demonstrează că Mircea Topoleanu a fost la demonstraţia anti-prezidenţială doar în calitate de fotograf şi nu a participat la violenţele protestatarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri