Stație de taxi autorizată în Gara de Nord. Cum racolează clienții taximetriştii pirat

Data publicării:
PROTESTE TAXIMETRISTI-Mediafax Foto-MIHAI BARBU

„Stimaţi călători! Taxiurile sigure şi cu preţuri corecte le găsiţi doar în staţia de taxi autorizată, în zona coloane! Vă mulţumim!”. Acest anunţ este sâmburele de scandal între taximetriştii de la Gara de Nord, după ce compania care administrază infrastructura feroviară a montat patru aparate, cu ajutorul cărora călătorii îşi pot chema gratuit un taxi.

Taximetriştii care practică preţuri de două ori mai mari decât cei care au acces în faţa gării nu renunţă la lupta pentru clienţi şi aşteaptă tot la Gara de Nord, lângă barieră.

Zilnic, prin Gara de Nord trec 10.000 de călători. Dintre aceştia doar 300 luau înainte taxiul pentru că se temeau să urce în maşinile parcate în faţa gării. Multe nu aveau licenţă şi percepeau tarife uriaşe.

Deşi legea interzice abordarea călătorilor în aeroporturi, prevederile nu se aplică şi în cazul gărilor. Iar dacă nu vor citi cu atenţie zecile de afişe din Gara de nord care îi conduc spre aparatele de comandă a taxiurilor, mulţi oameni vor fi păcăliţi şi de acum înainte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri