STUDIU. 55% dintre români nu au folosit niciodată un computer

Data publicării:
20121116 20computer-33890

Este greu, cel puţin din acest punct de vedere, să ne comparăm cu Suedia, de exemplu, ţară în care 96% din populaţie ştie să utilizeze un computer. Danemarca şi Olanda se clasează imediat după Suedia, cu 94%.

Pe regiuni, nord-estul ţării noastre stă cel mai rău: locuitorii din Moldova au cel mai scăzut nivel de competenţă în utilizarea computerului. Ceva mai bine se descurcă cei din nord-vestul ţării, iar cele mai bune cunoştinţe le au locuitorii Capitalei.

Când vine vorba de conexiunea la internet, ţara se împarte în două. Jumătate dintre gospodării au acces la mediul online. O explicaţie firească ar putea fi şi faptul că România are 45% dintre locuitori în mediul rural.

Mai bine de jumătate dintre românii care dispun şi de calculator conectat la internet spun că îl utilizează în interes de serviciu.

Principalele utilizări ale Internetului au ca scop informarea, corespondenţa prin e-mail, lectura, muzica, socializarea online şi filmele. 96% dintre români utilizează Internetul pentru a se informa, 80% îl folosesc pentru e-mail, iar 70% spun că se conectează la internet pentru socializare.

Domeniile care au înregistrat cele mai spectaculoase creşteri pe motoarele de căutare sunt Tehnologia (+9,8% faţă de 2010), Educaţia (+8,6%), Artă, Cultură, Societate (+6,8%), Cumpărăturile (+6,4%) şi Sportul (+5,7%).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri