SURSE DIGI24. Deputatul Ion Stan, urmărit penal. DNA pregătește arestarea lui

Data publicării:
2611ionstan-35398

Actualizare 16.30.Deputatul, acuzat şi de trafic de influenţă, a fost audiat din nou, azi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit procurorilor, parlamentarul ar fi luat mită în mai multe rânduri, în campaniile electorale.

Cererea va ajunge pe masa ministrului Justiției, apoi la Camera Deputaților. Comisia Juridică a Camerei va supune la vot dacă va ridica sau nu imunitatea lui Ion Stan.

__________________________

Astăzi a fost cea de-a treia zi în care deputatul PSD de Dâmbovița a ajuns în fața procurorilor, după ce în cursul zilei de vineri aceștia au stabilit că în sarcina acestuia subzistă o nouă acuzație și anume cea de trafic de influență pentru perioada campaniei electorale din 2009.

Procurorii susțin că în acea perioadă, Ion Stan a cerut suma de 100.000 de euro aceluiași om de afaceri pentru a-i obține mai multe contracte cu statul. Totodată, procurorii mai spun că Ion Stan ar fi primit tot în aceeași perioadă suma de 60.000 de lei din 130.000 de lei. Banii pe care omul politic trebuia să-i primească erau destinați campaniei electorale se arată în rechizitoriu.

În prima zi în care deputatul a fost audiat de procurorii DNA, la audieri a venit și șoferul acestuia, după ce ofițerii sub acoperire l-au ridicat din dreptul clădirii DNA. Și el urmează să se prezinte astăzi la sediul Direcției Naționale anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri