T. Corlățean, despre protestele din Ucraina: Trebuie să fii atent întotdeauna la care sunt așteptările cetățenilor tăi

Data publicării:
ucraina - 6259522-AFP Mediafax Foto-Sergei SUPINSKY

Sunt oameni care au trăit o deziluzie profundă. Sondajele arată 60% opţiune europeană în Ucraina şi decizia lor de a cere clasei politice care conduce să nu abandoneze proiectul european. [...] Folosirea forţei ar fi o mare greşeală, dialogul politic cu reprezentanţii autorizaţi ai manifestanţilor e singura soluţie. Există o majoritate a populaţiei în Ucraina care doreşte apropierea de Uniunea Europeană. Trebuie să fii atent întotdeauna la care sunt așteptările cetățenilor tăi”, a declarat Titus Corlățean în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Mii de protestatari proeuropeni au ieșit pe străzile din Kiev după ce preşedintele Viktor Ianukovici a refuzat până în ultimul moment să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

În urma deciziei prezidenţiale, liderii opoziţiei din Ucraina au cerut demisia lui Viktor Ianukovici din funcţia supremă în stat şi au ameninţat că vor iniţia procedura de demitere dacă liderul de la Kiev nu va pleca singur de la putere.

S-ar fi putut proceda mai inteligent politic. Concentrarea exclusiv pe această temă a mai frânat din posibilitatea semnării acestui acord. E o etapă care a fost ratată, o etapă într-un proces mai lung. Viitorul Ucrainei e legat de UE, nivelul investiţiilor străine acolo e foarte scăzut. Nu cred că vor veni din alte părţi investiţiile. Acest acord ar fi stimulat încrederea investitorilor străini”, a mai spus ministrul de Externe la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri