Tânăr găsit împușcat în inimă într-o unitate militară. Bărbatul era maistru militar și avea 23 de ani

Data actualizării: Data publicării:
picioare de militari în marș
Foto: Getty Images

Maistrul militar Mănoiu Robert Andrei, în vârstă de 23 de ani, de la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București, a fost găsit decedat, astăzi, 9 septembrie, în unitatea în care era încadrat, transmite Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

Militarul, care se afla în serviciul de zi pe unitate, a fost descoperit decedat, în jurul orei 6.40, în apropierea terenului de sport al unității, cu o plagă împușcată în dreptul inimii, se precizează în comunicat.

Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar o echipă SMURD ajunsă la fața locului a constatat decesul militarului.

Militarul era angajat al unității militare din anul 2020, era necăsătorit, nu participase la misiuni în afara teritoriului național, iar ultima evaluare psihologică a avut loc în luna februarie 2023, în urma căreia fusese declarat apt pentru executarea serviciului militar, transmite MAPN.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar Bucureşti.

Totodată, la nivelul unității militare s-a constituit o comisie care cercetează circumstanțele producerii acestui eveniment.

Conducerea Ministerului Apărării transmite că îşi exprimă regretul faţă de decesul tragic al militarului şi este alături de familia îndoliată.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri