Taxă-record: Şoferii de tiruri ar putea plăti până la 12.000 de lei lunar pentru tranzitarea Timişoarei, în condiţiile în care centura nu este finalizată

Data publicării:
taxeTM

Şoferii de tiruri care vor să tranziteze Timişoara vor fi obligaţi să plătească lunar taxe de până la 12.000 de lei. Este decizia consilierilor locali, adoptată după ce tot mai mulți locuitori s-au plâns că traficul greu le distruge locuinţele.

Sătui de zgomotele pe care tirurile le-au produs toată vara, localnicii au depus în repetate rânduri plângeri la Consiliul local. Mai mult, un bărbat a încercat să demonteze singur limitatoarele de viteză de pe şosea.

Autorităţile locale au găsit soluţia: şoferii care nu circulă pe şoseaua de centură a oraşuluivor plăti lunar taxe între 600 şi 12.000 de lei. Măsura este absurdă, spun şoferii, mai ales că drumul care ocoleşte Timişoara nu este terminat. „La nivelul salariilor pe care le avem noi, ceea ce fac ei, mai mare escrocherie nu poate să fie”, se plânge unul dintre şoferi.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei spun că au motive întemeiate pentru introducerea taxelor. „Nu trebuie să mai intre prin oraş, să mănânce sau să bea o bere, şi să umble cu hardughiile acelea mari prin Timişoara”, susţine Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei.

Şoferii care nu se supun regulilor vor plăti în plus şi o amendă de 2500 de lei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri