Telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva s-a defectat a doua oară într-o săptămână

Data actualizării: Data publicării:
telecabina deva

Pompierii intervin pentru salvarea a 13 persoane blocate în telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva care s-a defectat la jumătatea traseului, pentru a doua oară în aceeaşi săptămână.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, 11 adulţi şi doi copii, cu vârste de şase şi şapte ani, au rămas blocaţi, duminică după-amiaza, în telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva care a suferit o avarie la jumătatea traseului.

”Pompierii au decis aducerea în siguranţă la sol a turiştilor cu ajutorul unei scări culisabile. La coborârea pe scară turiştii vor fi asiguraţi, pentru prevenirea unei accidentări, cu echipament specific de salvare. În sprijinul oamenilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o ambulanţă tip B2. La o primă evaluare, turiştii nu par a prezenta probleme medicale. Telecabina este blocată pe şină, la mijlocul traseului, la aproximativ 5 metri de la sol”, transmite ISU Hunedoara.

Turiştii sunt din judeţele Bihor, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş.

Este pentru a doua oară în aceeaşi săptămână când telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva s-a defectat tot la jumătatea traseului. Incidentul precedent s-a defectat luni, când 19 oameni, pintre care opt copii au rămas blocaţi fiind ajutaţi de pompieri să coboare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri