Telegondolă nouă la Sinaia. Instalația face legătura între cota 1.400 și cota 2.000

Data publicării:
gondola sinaia

Primăria Sinaia a inaugurat noul tronson al telegondolei. Dacă până acum instalaţia primăriei ajungea doar până la cota 1.400, noua linie face legătura între platoul situat la cota 1.400 şi zona Muntelui Furnica, la peste 2.000 de metri altitudine.

„Staţia superioară a liniei de telegondolă este situată la 2.062 de metri altitudine. Turiştii ajung aici după o călătorie de aproximativ doi kilometri, cu o viteză de 21 de kilometri pe oră”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Este instalaţia construită la cel mai mare abrupt şi cel mai mare unghi din România, 45 de grade, un proiect unic în acest moment în ţară”, spune Bogdan Fălcescu, director societății de transport.

Constructorii spun că linia de telegondolă poate funcţiona până la viteze ale vântului de 60 de kilometri pe oră. Instalaţia este dotată cu sisteme moderne de recuperare a călătorilor, în caz de defecţiune.

„Odată ce instalaţia se opreşte, din cauza oricărui defect, în 99,5 la sută din cazuri poţi aduce oamenii înapoi în staţii. În restul de 0,5 la sută din situaţii, trebuie să cobori oamenii la pământ, cu ajutorul corzilor”, spune Thomas Schubert, director de vânzări al firmei producătoare.

Înălţimea maximă a liniei faţă de pământ este de 120 de metri, în zona Valea Brazilor. Instalaţia poate duce pe crestele munţilor până la 1.500 de turişti pe oră.

Primul tronson al telegondolei din Sinaia a fost construit în urmă cu nouă ani. Atunci autorităţile au încercat să convingă investitorul privat, care deţinea la acea vreme linia de telecabină care porneşte de la 1400 la cota 2000, să permita folosirea aceluiaşi ski-pass pentru ambele instalaţii. Negocierile nu au avut însă succes.

„Aveam o telecabină veche de 40 de ani, unde stăteai peste o oră la coadă. Din acest moment poţi, din Sinaia până sus, în domeniul schiabil, la cota 2.000, să faci maxim 15 minute”, spune Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

Costul unei urcări pe noul tronson, de la cota 1.400 la cota 2.000, este de 20 de lei pentru adulţi şi 13 lei pentru copii. Iar un abonament pentru o zi întreagă, cu urcări nelimitate, costă 140 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”