Traian Băsescu la expoziţia dedicată regelui Ferdinand I: „A fost şeful de stat care a făcut cele mai mari servicii neamului românesc”

Data publicării:
basescu fregata ferdinand

Foto: Facebook/Alături de preşedintele nostru

Preşedintele Traian Băsescu a dat din nou mâna şi s-a fotografiat cu cetăţenii vineri seară, la malul mării, după o vizită la bordul fregatei Ferdinand, acostate în portul Constanţa. Aici a fost deschisă o expoziţie dedicată regelui Ferdinand I, monarhul care a realizat Marea Unire. Înainte de a vizita expoziţia, şeful statului a trecut în revistă nava şi militarii.

La bordul navei de luptă au fost expuse fotografii, cărţi poştale, obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii de echitaţie care i-au aparţinut suveranului Ferdinand I, rege despre care președintele a avut numai cuvinte de laudă. „A fost un bun român!”, a spus Traian Băsescu. „Un cap încoronat care a făcut servicii extraordinare României, al cărui curaj mă impresionează. Ferdinand I a fost şeful de stat care a făcut cele mai mari servicii neamului românesc”, a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a fost plăcut surprins să vadă printre exponate şi Constituţia din 1923, pe care o consideră drept „una dintre cele mai moderne Constituţii din lume”.

În legătură cu planurile sale de Ziua Marinei, sărbătorită pe 15 august, şeful statului a fost mai mult decât discret: „Ştiu sigur unde mă duc, dar nu vă spun.

De la expoziţie, Traian Băsescu a plecat în staţiunea Mamaia, unde a dat mâna şi s-a fotografiat cu turiştii şi cu localnicii aflaţi pe aleea pietonală de la Cazinou.

Preşedintele a zăbovit mai bine de o oră printre turiştii din Mamaia, apoi a plecat să cineze la un restaurant din staţiune, alături de soţia sa, Maria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri