Un adolescent a tras cu un pistol cu bile într-un magazin din Capitală

Data publicării:
14012013 20m 20arma 20magazin-43730

Incidentul a avut loc, azi noapte, la un magazin din Sectorul 3 al Capitalei și este unul destul de grav, având în vedere că tânărul a tras zece focuri de armă.

Tânărul era sub influența alcoolului și a fost refuzat de vânzătoare când a cerut să cumpere alte băuturi din această categorie, pe motiv că este minor.

Furios, el a scos pistolul și a deschis focul, a tras aproximativ zece focuri de armă, dar care nu au putu să străpungă geamul prin care erau serviți clienții magazinului.

Astfel, vânzătoarea nu a fost rănită, a sunat la numărul unic de urgență 112, iar oamenii legii au reușit să rețină principalul suspect, pe care l-au identificat din înregistrarea camerelor de luat vederi din magazin.

Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 20 de zile și este cercetat pentru ultraj, port ilegal de armă și tulburare a ordinii și liniștii publice.

Filmul altercației

Focurile de armă s-au auzit, în plină noapte, în cartierul 23 August din Capitală.

„O femeie, administratorul unui magazin din sectorul 3 a sunat la 112 şi ne-a relatat faptul că în timp ce se afla la vânzare, un client pe care a refuzat să-l servească cu o cafea, datorită faptului că se afla în stare de ebrietate i-a adresat injurii şi care după ce a ieşit din magazin a scos un pistol şi a tras mai multe focuri spărgâng geamul de la uşa de acces”, explică Alex Niculae, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Tânărul era un client mai vechi al magazinului, iar patronii îl cunoşteau.

„Un puştiulică de vreo 16 ani, care tot a ameninţat în decursul a vreo șase luni de zile, tot zicea că mă omoară, că face aia, că face ailaltă, pe tatăl meu, pe mine. Vă daţi seama că am familie, am copil...”, a explicat patronul magazinului.

El a vorbit de mai multe ori cu mama tânărului să-l potolească: „Am mai vorbit cu maică-sa, maică-sa nu are autoritate asupra lui. Şi a mai zis: mai lăsaţi-l, lasă-l că uite o să vorbesc eu cu el...”

Iar duminică dimineaţă, puştiul şi-a pus în aplicare ameninţările.

„Băiatul, primul lucru, nu a cerut decât să fie servit cu ceva. Era foarte beat şi soţia mea a zis că nu poate să-l servească pentru că e... mai ales că ştia că am avut altercaţiile alea şi nu mai era cazul”, povestește patronul magazinului.

Supărat, tânărul nu a mai stat pe gânduri, a început să lovească geamul magazinului cu putere cu pumnul și să adreseze injurii vânzătoarei. În schimb, când a văzut că aceasta a pus mâna pe telefon și a chemat poliția, și-a pierdut firea, a scos pistolul și a început să tragă în neștire.

„Avem doi martori care erau în magazin, s-au speriat când a tras cu pistolul în geam”, spune patronul.

Nimeni nu a fost rănit, iar băiatul a fugit puţin înainte de a sosi poliţia.

„Într-un foarte scurt timp au fost prezenţi. Cred că maxim patru, cinci minute de la apelul nostru la 112 şi nu mai zic că în aproximativ 8 ore, puştiul era arestat şi dus la procuratură”, a detaliat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri