Un parlamentar al Partidului Conservator este urmărit penal de DNA

Data publicării:
bani 3-48

Gheorghe Coman, deputat PC, a ajuns pe mâna poliţiei. El a fost reţinut după ce a fost prins când primea mită şi a fugit de la locul flagrantului. Potivit, DNA, parlamentarul a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău. Suma reprezenta contravaloarea unei facturi pentru un eveniment organizat la un local.

Actualizare 17.40. DNA cere arestarea deputatului. S-a trimis Parlamentului solicitarea de ridicare a imunității. Mâine în plen s-ar putea decide ridicarea imunității, dacă acest punct va fi pus pe ordinea de zi. Deputatul fugise inițial, a fost prins și dus la audieri la DNA Prahova.  

________________________

Este acuzat de trafic de influență. Gheorghe Coman ar fi promis, în schimbul unor sume de bani, păstrarea în funcție a unui director DSV Buzău.

Deputatul PC a fost prins când primea de la denunțător sume de bani cu care ar fi trebuit să acopere costurile organizării unui eveniment al partidului la nivelul Buzăului.

Denunțătorul s-a plâns că în noiembrie-decembrie, folosindu-se de influența sa ca lider PC Buzău, el i-a cerut pentru a-l menține în funcție mai multe foloase: servicii și bani.

Polțiștii l-au urmărit pe deputat o săptămână, până când a fost organizat flagrantul. Deputatul a fugit după organizarea flagrantului și este căutat de polițiști. 

 Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a explicat pașii procedurali care urmează și a sugerat că deputatului nu-i poate fi ridicată imunitatea decât după 1 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri