Un preot angajat la Senat creează confuzie printre parlamentari. Nimeni nu ştie cu ce se ocupă

Data publicării:
preot

Totul a început în urmă cu o lună, când Vasile Bălţătescu, îmbrăcat în preot, a participat la momentul instalării unei cruci de la mănăstirea Tismana pe unul dintre pereţii sălii de plen. 

„A venit şi mi-a spun că reprezintă Biserica Ortodoxă şi mie mi s-a părut firesc, fiind un demers religios, să îl invit să ne fie alături. A fost acolo, şi-a pus sutana pe dânsul şi a apărut la acest eveniment”, îşi aminteşte Tudor Barbu, liderul senatorilor PPDD.

Acesta spune că preotul lucrează la Parlament, dar nu ca slujitor al Domnului, ci este consilier în Comisia de educaţie. Numele lui nu figurează însă printre funcţionarii Senatului, deşi secretarul general al instituţiei spune că e angajat de mai mulţi ani.

Preotul nu reprezintă Patriarhia în relaţia cu Parlamentul

După momentul înălţării crucii de la Tismana pe peretele din spatele prezidiului de la Senat, a intervenit Sfântul Sinod, care i-a averizat pe aleşi că preotul Bălţătescu nu este reprezentantul Patriarhiei în relaţia cu Parlamentul.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent. Senatorul Tudor Barbu a cerut verificarea personajului şi luarea unor măsuri.

„Există, din câte înţeleg eu, un impostor care bântuie pe culoarele Senatului, cu acordul unor senatori, unii chiar cu funcţii de conducere”, spune Tudor Barbu.

 „Pot să vă spun că acea persoană este în discuţia Comisiei de Disciplină pentru încălcarea, în mod repetat, a atribuţiilor pe care le are el conform fişei postului, nu a ceea ce îşi doreşte el să facă”, a declarat secretarul general al Senatului, Ovidiu Marian.

La zece zile de la ancheta promisă, Ovidiu Marian ştie şi mai puţine lucruri despre angajatul său.

"Eu am înţeles că domnul Bălţătescu nu e preot. Are, într-adevăr, studii teologice, însă nu e preot-preot. El e angajat la un serviciu de la Senat, a refuzat să semneze fişa postului (...) Din câte ştiu eu, riscă să fie dat afară", a spus secretarul general al Senatului, pentru gândul.info.

Surpriză, însă. Patriarhia confirmă că Vasile Bălţătescu este chiar preot.

„Nu este vorba de un act de impostură. Părintele Bălţătescu este preot al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Singura problema este că reprezentantul oficial al Patriarhiei Române în relaţia cu Parlamentul este părintele Ioan Armaş”, a declarat telefonic părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Preotul Vasile Bălţătescu face parte şi din Grupul Ecumenic de Rugăciune de la Parlament, acolo unde a apărut îmbrăcat tot în veşmintele preoteşti şi a fost pozat alături de alţi preoţi, însă nimeni nu a sesizat aceasta până acum. Deocamdată, nimeni nu a putut preciza ce funcţie ocupă acest preot în Senatul României, de când este angajat şi cu ce salariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri