Un român din şase a fost anul trecut victima hackerilor

Data publicării:
mana calculator hackereala - captura

Unul din şase calculatoare din România a fost anul trecut victima unui atac cibernetic. Au fost vizate în special calculatoare cu versiuni mai vechi ale Microsoft Windows. Datele companiilor specializate în securitate cibernetică arată că România se află printre primele 50 de state din lume care sunt ţintă a hackerilor.

Nu există un contract de asistență tehnică din partea Microsoft pentru calculatoarele unităților publice din România, iar specialiștii avertizează că există o situație de risc în ceea ce privește datele personale, deoarece nu s-au realizat actualizările la zi, iar calculatoarele sunt mult mai vulnerabile în fața atacurilor externe și a virușilor.

Specialiștii asigură că există sisteme de protecție pe calculatoarele instituțiilor publice, însă acestea sunt mai puțin eficiente în acest context. Serviciul de Telecomunicații Speciale atrăgea atenția în urmă cu două luni asupra acestui risc și indica autorităților să ia măsuri pentru a evita un astfel de moment.

România a cheltuit în anul 2013 aproape 106 milioane de lei pentru asistență tehnică din partea Microsoft , însă această problemă se regăsește și în alte state europene. O rezolvare a fost găsită de guvernele din Marea Britanie și Olanda, care au prelungit contractul de asistență tehnică cu cei de la Microsoft pentru o perioadă de un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri