Un singur candidat ARD a obținut mandatul de deputat în colegiu

Data publicării:
11122012 20candidat-38060

Fostul consilier prezidenţial Eugen Tomac este singurul care are certitudinea că a obţinut un mandat de deputat pentru următorii patru ani. El a obţinut 78% din voturile alegătorilor din Colegiul 2 Diaspora, care cuprinde şi Republica Moldova.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a candidat pentru un post de senator în judeţul Timiş. Potrivit numărătorii parţiale el a obţinut 24,73 % din voturi, clasându-se pe locul doi, după contracandidatul USL - Matei Suciu, care este la primul mandat.

În aceeaşi situaţie se află, la Arad, liderul Forţa Civică Mihai Răzvan Ungureanu. El a obţinut 33,6 procente din voturi şi ar putea primi mandatul de senator la redistribuire. Tot la Arad a candidat, pe listele Alianţei, şi Mihail Neamţu, preşedintele Noua Republică. Numătoarea de până acum îl clasează pe Mihail Neamţu pe locul 2 cu 30,2 procente.

În Neamţ, Elena Udrea are 41 % din voturi. Deşi este pe locul doi, ea ar putea primi mandatul datorită scorului bun obţinut de PDL în judeţ.

În colegiul din Prahova în care a candidat Roberta Anastase, candidatul USL a câştigat mandatul cu peste 50 de procente. Fosta preşedintă a Camerei Deputaţilor are 31,75% din voturi şi speră să primească mandatul la redistribuire.

Fostul ministru de Interne Traian Igaş a obţinut 28,4% faţă de 44,2 % cât are contacandidatul său. Ambii depind de următoarea etapă a împărţirii mandatelor.

Nici fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur nu şi-a adjudecat încă mandatul. El a obţinut totuşi, unul dintre cele mai bune rezultate dintre candidaţii ARD - 42,67 % din voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri