Un tânăr care s-a plimbat gratis cu marfarul a ajuns înapoi acasă sunând la 112

Data publicării:
vagoane-cisterna

Pentru gestul lui necugetat, tânărul s-a ales doar cu un avertisment, iar poliţiştii chiar l-au condus până la gară. Grav este că numai anul trecut la numărul unic de urgență 112 au fost primite peste 17 milioane de apeluri. Peste 12 milioane dintre ele s-au dovedit a fi false, arată o statistică realizată de STS.

Aventura tânărului de 19 de ani, din localitatea Valu lui Traian, a început joi, la ora 22. Atunci s-a gândit că este potrivit să plece la o plimbare. Ca să facă economie, a ales un mod neobişnuit de călătorie.

Tânărul s-a urcat într-un marfar, însă, după nici jumătate de oră de mers, din cauza frigului, a decis să renunţe la călătorie, aşa că a coborât în gară la Saligny, după care a plecat, pe jos, spre Valu lui Traian.

După 7 kilometri de mers prin frig, zăpadă şi ceaţă, tânărul şi-a dat seama că plimbarea a fost o idee proastă, aşa că a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit pe câmp. Ora era 2 şi 11 minute.

„A fost primit un apel prin care o persoană sesiza că s-a rătăcit, punctul de reper fiind localitatea Mircea Vodă. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Medgidia, compus dintr-o autospecială de intervenţie şi șase subofiţeri, s-a deplasat pentru căutarea persoanei rătăcite”, a declarat Mihai Georgescu, de la ISU Dobrogea.

Pompierii de la Medgidia l-au găsit pe tânărul de 19 ani nu pe câmp, aşa cum a precizat el atunci când a sunat la 112, ci pe drumul naţional 22C, undeva între localităţile Faclia şi Mircea Vodă.

Odată localizat şi preluat de echipajul ISU, tânărul a fost predat poliţiştilor din localitatea Mircea Vodă. El a refuzat să fie dus la spital şi a spus că nu vrea decât să ajungă mai repede acasă. Culmea este că aceştia s-au conformat, fără să îl amendeze, pentru că, spun agenţii, nu pot dovedi că tânărul nu s-a pierdut.

Ca urmare, poliţiştii din Mircea Vodă l-au adus pe tânăr la gara din Medgidia, după care acesta a luat trenul spre casă.

Oamenii legii spun că tânărul a fost norocos pentru că a scăpat de amendă.

„Persoanele care solicită în mod nejustificat intervenţia organelor de menţinere a ordinii publice riscă sancţiune contravenţională între 100 şi 500 de lei", reamintește Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Anul trecut, peste 70% din apelurile primite la 112 au fost false. Şi chiar dacă legea îi pedepseşte pe cei care abuzează de numărul unic de salvare, mai puţin de 1% dintre cei care au lansat apeluri false au fost amendaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri