UTILITAR. Cine repară mașinile distruse de furtună

Data publicării:
masina avariata drumul taberei-1

Chiar dacă șoferii sunt obligați să plătească anual polița de răspundere civilă auto, asigurarea nu prevede despăgubiri pentru cazurile în care mașina v-a fost avariată în urma unor fenomene naturale.

Mai mult, nici Fondul de Protecție a Victimelor Străzii nu oferă despăgubiri pentru astfel de cazuri. Din acest Fond puteți primi bani doar dacă mașina dumneavoastră este lovită de un alt autovehicul care nu are o poliță RCA.

Pentru a vă repara însă mașina, puteți da în judecată primăria sau administratorul străzii, dacă automobilul a fost distrus de un copac.

Dacă autoturismul este avariat de o țiglă sau o tablă căzute de pe o clădire, atunci îl puteți chema în judecată pe proprietarului imobilului respectiv. Atenție însă, procesul poate dura chiar și trei ani.

Cel mai simplu este dacă aveţi încheiată o poliță de asigurare CASCO. În acest caz, tot ce trebuie să faceţi este să sunați la compania de asigurări care a emis polița. Agenții de asigurări se vor deplasa la dumneavoastră şi vor evalua dauna, după care vă veţi putea repara maşina în doar câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri